Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  на Кърк Бюти Недерландс Холдинг

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  на Кърк Бюти Недерландс Холдинг
Коментари Харесай

Зелена светлина: КЗК разреши на Douglas да се раздели с българския си партньор

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  на Кърк Бюти Недерландс Холдинг Б.В., Нидерландия да придобие едноличен надзор върху " Парфюмери Дъглас България " ООД. 

До този миг Кърк Бюти Недерландс Холдинг Б.В., Нидерландия притежаваше 76% от сдружението. " Кърк Бюти Недерландс Холдинг " реализира активност на финансов холдинг, който влага в разнообразни бизнеси и освен посредством придобиваното сдружение, не реализира активност на територията на България. 

Собственик на 24% от " Парфюмери Дъглас България " ООД е Нина Георгиева, която с изключение на дял в " Парфюмери Дъглас България " ООД има и компанията " Козметик плюс ", която внася парфюмерия, козметика и грим на световноизвестните марки Clarins, Guerlain, Sisley, Kenzo, Boucheron, Montblanc и Ariana Grnande.
 Douglas се разделя с българския си сътрудник: Какво възнамерява немският козметичен колос за клиентите си у нас?
Douglas се разделя с българския си сътрудник: Какво възнамерява немският козметичен колос за клиентите си у нас?

В момента интернационалната верига работи на българския пазар с две обособени марки Douglas и Beauty Zone

" Парфюмери Дъглас България " ООД е търговец на дребно с премиум клас парфюми и козметика посредством онлайн търговия, както и посредством комерсиална мрежа от 18 магазина - девет от тях под името Douglas ( " Дъглас " ) и девет под името Beauty Zone ( " Бюти Зоун " ). Сумата от общите обороти, осъществени през 2021 година на дружеството е в размер на 47.091 млн. лв..

" След като през последните години успяхме да напишем взаимна история на триумфа с нашия сътрудник в общото ни дружество, след придобиването на спомагателни дялове, както беше планувано, в този момент Douglas се разделя със своя сътрудник ", от централата на Douglas в Германия пред money.bg. Без да разкриват цената или други елементи по договорката.

" Решенията за бъдещата тактика ще бъдат избрани след привършване на договорката. Като цяло, като водещ търговец на премиум хубост в Европа, нашата ясна цел остава да предложим на българските клиенти най-хубавото преживяване при извършване на покупки на хубост във всички канали ", допълват от Douglas.
 Снимка 604555
Източник:

След договорката " Кърк Бюти Недерландс Холдинг " има желание да продължи нормалната бизнес активност на " Парфюмери Дъглас България " ООД, обвързвана с продажба на дребно на първокласни парфюми и козметика на българския пазар, излиза наяве от решението на регулатора.

От Холдинга посочват, че договорката е опция за инвестиция в пазарна област, която се чака да се разрасне още повече в бъдеще, а покупната цена на предлаганите артикули от придобиваното сдружение да се покачва в бъдеще. При придобиване на едноличен надзор " Кърк Бюти Недерландс Холдинг " има намерение да интегрира електронна търговия за по-нататъшното развиване на опциите на  " Парфюмери Дъглас България ". Според бъдещият едноличен притежател на компанията сделката ще способства за финансовата сигурност на бизнеса на Групата в България.

Германската верига Douglas прави оценка България като разрастващ се пазар с добра вероятност за развиване както в бизнеса с магазини, по този начин и в електронната търговия в бъдеще.
 Снимка 604553
Източник:

Подобно на множеството страни от Централна и Източна Европа, посещаемостта и оборотът в България се връщат на равнищата отпреди Коронавирус и след съвсем две години на потиснато търсене от страна на потребителите, търговията на дребно още веднъж се показа доста добре с комерсиалните паркове, които непрестанно се уголемяват, а комерсиалните центрове отстояват позициите си.

" Като водещ търговец на премиум хубост в Европа, нашата ясна цел е да предложим на българските клиенти най-хубавото преживяване при извършване на покупки на хубост във всички канали. Ето за какво ние ще продължим да влагаме в новаторски и съвременни концепции за магазини, както и в нашия мощен набор от усъвършенствани омниканални (мултиканални) услуги и да се разширяваме до нови местоположения ", разясниха още от Douglas.
 Douglas, която у нас има 18 магазина, затваря 500 обекта в Европа
Douglas, която у нас има 18 магазина, затваря 500 обекта в Европа

Компанията търси опция да понижи разноските си и да отгвори на променените привички на потребителите

През есента на 2009 година немската верига за козметика Douglas разгласи, че ще отвори първите си козметични магазини в България. Тогава компанията купи 51% от " Козметик плюс ритейл ", притежателите на локалната верига за козметика Beauty Zone.

Douglas имат над 2400 парфюмерия в 19 страни. В допълнение - онлайн и мобилен магазин и един от най-успешните търговски уеб сайтове във Фейсбук. През фискалната 2021/22 година Douglas генерира продажби от 3,65 милиарда евро в секторите на парфюмерията, декоративната козметика, грижата за кожата и косата, питателните добавки, здравето и аксесоарите.
 Снимка 604552
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР